BURKINA FASO

PROJECT ELISABETH

Bezoek oktober 2014

De hospitalisatie-zaal heeft de hoogte bereikt om het dak te kunnen plaatsen.

In deze periode zijn er heel veel malariapatiënten.

Bezoek januari 2014

De bouw van de hospitalisatiezaal krijgt meer vorm. Het gebouw heeft de totale hoogte bereikt om het dak te plaatsen. 

Naast de trappen komt een helling voor rolstoelen.

Binnen moeten er nog keien opgevoerd worden om daarna de chappe te gieten.

Het bureel van de verpleegster wordt voorzien van een raam met doorgeefluikje, zo kan ze van daaruit de zaal overzien en documenten verhandelen.

In de fotomap 2014-01 kun je zien hoe ver het nu staat met de bouwwerken. Een overzicht toont het dispensarium (dat druk bezocht wordt) en de hospitalisatiezaal.

De pharmacie is goed gevuld, dankzij enkele sponsors.

Enkele foto's

Uitrijking cheque van "For a Better Life"

Op 21 oktober 2013 was ik één van de gelukkigen die samen met Zr. Jeanne Devos en prof. Peter Adriaenssen een cheque mocht ontvangen voor mijn project.

Bezoek januari 2012

Er is flink gewerkt tijdens mijn afwezigheid. Nog enkele details en de 2de controle van de technische ploeg van het Ministerie van Volksgezondheid kan doorgaan. Eens zij alles goedkeuren duurt het echt niet lang meer voor de ingebruikstelling van het CSPS.

Foto's 1-2-3-4 : Eerst langsgaan bij de "Chef" om hem in te lichten over de vooruitgang van de werken.

Foto's 5-20-21 : Met begeleiding van de troms wordt de elektriciteitskabel ingegraven, zelfs met de hulp van de "Petits Chefs" (met gekleurde mutsjes).

Foto's 6-7 : overzicht van het CSPS : links het moederhuis, rechts het dispensarium en latrines. In de verte het logement van de vroedvrouw. Op de voorgrond het gebouwtje voor de elektriciteitsgroep.

Foto 8 : dispensarium en gebouwtje voor de groep.

Foto 9 : iedereen komt de elektriciteitsgroep bekijken

Foto's 10-11-12-17-18-19 : aanvang van de bouw voor het keukentje voor de vroedvrouw

Foto's 13-14 : de lavabo's met kranen zijn al geplaatst maar moeten nog aangesloten worden

Foto 15 : in afwachting van een "Depot' voor de medicijnen zijn er enkele aanpassingen gedaan aan 1 kamer van het moederhuis. Een doorgeefluik en enkele treden zijn nodig zodat de mensen langs de buitenkant hun medicijnen kunnen aankopen

Foto 16 : in afwachting van een "château d'eau" (een primitief soort watertoren) moet deze waterton zorgen voor de voorziening in de verloskamer

Enkele foto's

Bezoek mei 2011

Bij mijn bezoek in mei 2011 kon ik direct vaststellen dat er goed gewerkt was aan het huisje voor de vroedvrouw; de ruwbouw is klaar. Nu enkel nog de afwerking.

Bij de foto's

Rond de waterpomp heerst een gezellige en vooral luidruchtige sfeer. De moeders hoor je van ver praten en lachen terwijl de kinderen samen spelen.

Met 6 grote bussen gevuld met zuiver water, keert deze moeder samen met haar dochter en kleinkinderen tevreden naar huis.

Bezoek september 2010

Een tweede container, dit keer het grootste model, is in augustus vertrokken naar Burkina.

Dit dankzij verschillende giften, waaronder ook heel veel medisch materiaal, geschonken door AZ Blasius Dendermonde en bedden geschonken door Broeders Hiërynomieten uit Sint-Niklaas. Mijn oprechte dank. Nu is het mogelijk het dispensarium verder in te richten.

Op de foto's ziet U het laden van de container in Sint-Niklaas. Vervolgens de stockering van de container in het CSPS en het lossen en overladen in een vrachtwagen. Deze vervoert vervolgens het materiaal naar het dispensarium.

De volgende beelden zijn van het moederhuis, binnen- en buitenzijde.

Tot slot ook beelden van de funderingen van het logement van de vroedvrouw.

Enkele foto's 

Bezoek februari 2010

Bezoek van februari 2010

De werken van het moederhuis zijn reeds vergevorderd.
De latrines zijn reeds uitgegraven, klaar voor te betonneren.

Enkele foto's

Bezoek oktober 2009

Met medewerking van enkele sponsors heb ik een container verstuurd naar Ouagadougou, volgeladen met medisch materiaal, meubelen, kledij en speelgoed. Op 1 september is er een geweldige overstroming geweest in de hoofdstad. Veel mensen hun huisjes zijn volledig weggespoeld. Ze hebben niets meer, geen meubels, geen kleren. De inhoud van de container was meer dan welkom.

Enkele foto's

Bezoek november 2008

Goed nieuws : er is personeel aangesteld voor het dispensarium. Samen met de burgemeester brachten we een bezoek aan hun toekomstige werkplek. Iedereen was enthousiast. Ook de funderingen van het moederhuis zijn klaar !

En dit allemaal dankzij uw steun, waarvoor nogmaals van harte dank.

Enkele foto's

Bezoek juni 2008

De werken zijn reeds goed opgeschoten. De plafonds zijn geplaats, de buitenzijde is bepleisterd en geverfd.

Ook is de toelating gegeven om het domein te omsluiten met een bomen- en plantenhaag, maar dit is voor een later stadium. Eerst werk maken van de materniteit. Dit moet een apart gebouwtje zijn, wel op hetzelfde domein, om besmetting van de moeders met kind te voorkomen.

Het is nu regenseizoen, soms staan de straten helemaal blank.

Enkele foto's

Copyright © 2016. All Rights Reserved.